Brownie gebakje

Dit brownie gebakje is hier favoriet en het leukste is dat het drie recepten van mijn site zijn, maar dan met elkaar gecombineerd. Voor de feestdagen was ik op zoek naar een lekker recept met chocolade en toen is dit gebakje ontstaan. Als je van chocolade houdt, moet je het echt eens proberen. 

Om het jezelf makkelijk te maken kun je natuurlijk ook gewone slagroom gebruiken in plaats van kokosslagroom.

Om dit recept te maken ga je eerst een brownie bakken. Dit kun je ook al eerder doen en het gebakje kun je later afmaken. Lees hier het recept voor de brownie. Als de brownie klaar is zet je deze apart totdat je de gebakjes gaat samenstellen.

Als de brownie in de oven staat ga je het chocoladelaagje maken. Dit is een eenvoudig recept met maar 7 ingrediënten. Alles gaat in de blender en dan is het al klaar! Lees hier het recept.

Chocotopping

De (kokos)slagroom:

Je kunt natuurlijk ook gewone slagroom gebruiken voor dit gebakje. Ik heb kokosslagroom gebruikt, omdat ik dat lekker vind en omdat ik nog een blikje in de koelkast had staan. Om kokosslagroom te maken, moet je namelijk een blikje volle kokosmelk minimaal 24 uur gekoeld hebben. Bekijk hier mijn filmpje over hoe je zelf kokosslagroom kunt maken.

Nu ga je het allemaal samenvoegen:

Snijd de brownie voorzichtig overdwars doormidden zodat je 2 plakken krijgt. Besmeer de onderste laag met het chocolademengsel. Is het mengsel iets te stevig geworden (doordat de kokosolie weer gestold is), meng er dan wat warm water doorheen om het geheel wat losser te maken. Als de onderste plak helemaal bedekt is leg je de bovenkant van de brownie er weer bovenop. (Sinterklaastip, strooi gehakte kruidnootjes over de chocoladelaag voordat je de brownie afdekt).

Zet de brownie op een schaal en zet het even in de koelkast zodat het chocoladelaagje wat kan opstijven.

Maak de (kokos)slagroom net voordat je het gebakje wil gaan serveren. Snijd de brownie in vierkantjes, schep er een flinke dot slagroom op en bestrooi met chocoladekrullen. Hoe lekker is dat!!

Brownie gebakje

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*