Broodje pulled veggie

Broodje pulled veggie

Hoe zal ik dit broodje nu eens noemen? Vegetarische pulled pork bestaat niet en pulled mushroom klinkt ook niet echt aantrekkelijk. Broodje pulled veggie komt het dichtst in de buurt. Uiteindelijk is het niet meer dan een broodje met groente. Officieel klopt dat ook niet helemaal aangezien paddenstoelen en champignons onder de categorie schimmels vallen. Anyways, eet je geen vlees of ben je gek op paddenstoelen? Maak dan dit broodje!

Met dit recept kun je ongeveer 4 broodjes beleggen. De oesterzwam heeft een hele mooie vlezige structuur en is heel makkelijk te bereiden. Dit recept is een vegetarische/vegan variant van mijn beroemde Indo pulled pork recept,  alleen deze staat binnen 20 minuten op tafel.

Wat heb je nodig?

  • bakje oesterzwammen (200 gram)
  • 2,5 eetlepel ketjap manis (lees hier welke ketjap ik gebruik)
  • flinke teen knoflook geraspt
  • 2 steranijsjes
  • theelepel azijn
  • eetlepel zoete chilisaus
  • theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel Chinees 5 kruidenpoeder
  • 1 ui
  • eetlepel tomatenketchup
  • olie om in te bakken
  • snufje zout
  • 4 harde broodjes
  • optioneel: gebakken uitjes en kiemgroenten

Hoe maak je het?

Maak eerst de saus door de ketjap, geraspte knoflook, azijn, chilisaus, paprikapoeder, Chinees 5 kruidenpoeder en tomatenketchup in een kommetje te mengen. Leg de steranijsjes erin en roer het even door. Zet het kommetje apart tot gebruik.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Nu kun je de oesterzwammen gaan scheuren (pullen). De oesterzwammen hoef je niet te wassen, je zult ervan verstelt staan hoe mooi schoon ze zijn. Draai de geribbelde kant naar je toe en scheur er steeds een reepje vanaf, doe dit van boven naar beneden. Snijd ook de ui in halve maantjes.

Broodje vegan pulled pork
Hoe mooi is een oesterzwam!

Hoe nu verder?

Verhit een scheut olie in een koekenpan of wok en fruit de ui aan. Voeg dan de reepjes oesterzwam toe en bak deze bruin. Blijf steeds omscheppen met een spatel. De reepjes mogen best een beetje aangebakken worden, dit geeft juist een lekkere smaak.

Vegan pulled pork

Voeg nu de saus (inclusief de steranijs) toe en schep alles goed om. Als alle reepjes bedekt zijn met de saus is je pulled veggie al klaar! Vergeet niet de steranijs eruit te vissen. Snijd de broodjes open en schep op elk broodje een hoopje van de oesterzwammen. Garneer met kiemgroenten en gebakken uitjes serveer er eventueel nog wat zoete aardappelfrietjes bij. Je kunt dit zowel warm als koud eten. Gecombineerd met rijst smaakt het ook heerlijk.

Broodje pulled veggie

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Hij lijkt me echt nice, alleen mn vrouw wilt ‘m niet proberen. Hoe kan ik er overhalen, heb je nog goeie argumenten? :)

    • Hoi Martijn, ik zou het gewoon maken en nog een back up gerecht maken en die achter de hand houden. Zo heb ik het in ieder geval gedaan! Als ze het echt niet lekker vindt heb je altijd nog iets anders bij de hand. Ik ben benieuwd! Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*