Eetspiratie » Broodje pulled veggie
Broodje pulled veggie

Broodje pulled veggie

Hoe zal ik dit broodje nu eens noemen? Vegetarische pulled pork bestaat niet en pulled mushroom klinkt ook niet echt aantrekkelijk. Broodje pulled veggie komt het dichtst in de buurt. Uiteindelijk is het niet meer dan een broodje met groente. Officieel klopt dat ook niet helemaal aangezien paddenstoelen en champignons onder de categorie schimmels vallen. Anyways, eet je geen vlees of ben je gek op paddenstoelen? Maak dan dit broodje!

Met dit recept kun je ongeveer 4 broodjes beleggen. De oesterzwam heeft een hele mooie vlezige structuur en is heel makkelijk te bereiden. Dit recept is een vegetarische/vegan variant van mijn beroemde Indo pulled pork recept,  alleen deze staat binnen 20 minuten op tafel.

Broodje pulled veggie

Broodje pulled veggie

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Vegan, VegetarischKeuken: OostersNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Op zoek naar een vegetarische of vegan variant van pulled pork? Dat bestaat natuurlijk niet maar een broodje pulled veggie komt er een beetje bij in de buurt!

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 200 gram 200 oesterzwammen (1 bakje)

  • 2 eetlepel 2 ketjap manis (lees hier welke ketjap ik gebruik)

  • 1 flinke teen 1 knoflook geraspt

  • 2 2 steranijsjes

  • 1 theelepel 1 azijn

  • 1 eetlepel 1 zoete chilisaus

  • 1 theelepel 1 paprikapoeder

  • halvbe theelepel halvbe Chinees 5 kruidenpoeder

  • 1 1 ui

  • 1 eetlepel 1 tomatenketchup

  • 1 snufje 1 zout

  • 4 4 harde broodjes

  • olie om in te bakken

  • optioneel: gebakken uitjes en kiemgroenten

Bereiding:

  • Maak eerst de saus door de ketjap, geraspte knoflook, azijn, chilisaus, paprikapoeder, Chinees 5 kruidenpoeder en tomatenketchup in een kommetje te mengen. Leg de steranijsjes erin en roer het even door. Zet het kommetje apart tot gebruik.
  • Nu kun je de oesterzwammen gaan scheuren (pullen). De oesterzwammen hoef je niet te wassen, je zult ervan verstelt staan hoe mooi schoon ze zijn. Draai de geribbelde kant naar je toe en scheur er steeds een reepje vanaf, doe dit van boven naar beneden. Snijd ook de ui in halve maantjes.Broodje vegan pulled pork
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan of wok en fruit de ui aan. Voeg dan de reepjes oesterzwam toe en bak deze bruin. Blijf steeds omscheppen met een spatel. De reepjes mogen best een beetje aangebakken worden, dit geeft juist een lekkere smaak.
  • Voeg nu de saus (inclusief de steranijs) toe en schep alles goed om. Als alle reepjes bedekt zijn met de saus is je pulled veggie al klaar! Vergeet niet de steranijs eruit te vissen.
  • Snijd de broodjes open en schep op elk broodje een hoopje van de oesterzwammen.
  • Garneer met kiemgroenten en gebakken uitjes serveer er eventueel nog wat zoete aardappelfrietjes bij. Vegan pulled pork

Aantekeningen

  • Je kunt dit zowel warm als koud eten. Gecombineerd met rijst smaakt het ook heerlijk.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)