Braziliaanse limoenade

Braziliaanse limoenade

Dit is mijn favoriete zomerdrankje! Dit Braziliaanse drankje wordt gemaakt met limoen wat ik erg lekker vind. Lekker fris, een beetje zoet en zuur en met lekker veel ijsblokjes, echt een drankje voor mij dus! Volgens mij is het in Nederland nog niet zo heel bekend dus daar moet wat verandering in komen. Dit drankje wordt gemaakt met gecondenseerde (kokos)melk. Dit gebruik ik ook in mijn recept voor crushed ijs met vers fruit wat is geïnspireerd op een Indonesisch recept. In Thailand, Vietnam en Brazilië wordt wel vaker gecondenseerde melk in drankjes gebruikt. De moeite waard om het eens uit te proberen dus! 

Voor het maken van dit recept heb je een blender nodig die ijsblokjes kan vermalen. Heb je geen krachtige blender? In de supermarkt kun je ook kant en klaar crushed ijs kopen. Doe de limoenade – als deze klaar is – in een glazen pot en voeg daar een flinke hoeveelheid crushed ijs aan toe. Draai de deksel op de pot en schud deze flink. Je krijgt dan een beetje hetzelfde effect.

Dit recept is lactosevrij maar je kunt in plaats van gecondenseerde kokosmelk ook ‘gewone’ gecondenseerde melk gebruiken.

Wat heb je nodig voor 4 glazen?

  • 400 ml water
  • 4 (biologische) limoenen (je gebruikt ook de schil)
  • 1 eetlepel honing
  • 2 flinke eetlepels gecondenseerde (kokos)melk
  • heel veel ijsblokjes
  • optioneel: verse munt blaadjes

Benodigdheden:

  • vergiet
  • blender
  • lepel
  • grote kom

Braziliaanse limoenade

Hoe maak je het?

Doe het water in de blender en voeg de schoongemaakte en in stukjes gesneden limoen, eventueel munt, honing en de gecondenseerde kokosmelk toe. Gecondenseerde melk of kokosmelk is verkrijgbaar in de supermarkt. Het zit in een blikje.

Gecondenseerde kokosmelk

Maal de limoenen – inclusief de schil – helemaal fijn. Giet het mengsel door een zeef en vang het sap op in een kom. Druk al het sap met een lepel door de zeef. De pulp die overblijft mag je weggooien.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Proef of je het sap zoet of zuur genoeg vind en voeg indien nodig nog wat honing toe. Ik zelf vind het juist lekker als het een beetje zuur is. In het authentieke recept zit witte suiker en een dubbele hoeveelheid gecondenseerde melk. Ik vind twee eetlepels persoonlijk voldoende. Gecondenseerde melk is namelijk erg zoet.

Doe het sap terug in de blender en voeg er heel veel ijsblokjes aan toe. Pulseer het een aantal keer zodat het ijs goed fijngemalen wordt. Schenk het in de glazen en garneer met een takje munt of een schijfje limoen. Je kunt dit drankje ook makkelijk van tevoren maken. Bewaar het in een kan of fles in de koelkast.

Dit is een lekker drankje op een warme zomerdag of een zwoele zomeravond. Ook bij de BBQ is het lekker en verfrissend.

Kijk ook eens naar het recept voor meloenlimonade!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*