Eetspiratie » Braziliaanse limoenade
Braziliaanse limoenade

Braziliaanse limoenade

Limoenade = limonade met limoen, een woordgrapje vond ik leuk. Maar dit Braziliaanse limoendrankje is echt wel de moeite waard om een keer te maken. Je krijgt er een soort cocktail gevoel bij en dat is perfect op een warme zomerse dag. Het recept is vrij eenvoudig maar je moet er misschien wel even voor naar de supermarkt om een voorraadje limoenen en een blikje gecondenseerde melk in te slaan.

Volgens mij is dit drankje helemaal niet zo bekend in Nederland en daar moet verandering in komen! Zelf ben ik gek op koude drankjes en vooral met frisse smaken zoals limoen, citroen en munt. Je hebt voor dit recept gecondenseerde melk of gecondenseerde kokosmelk nodig. Dit is dus niet hetzelfde als ‘gewone’ (kokos)melk. Je koopt dit gewoon in de supermarkt.

Voor het maken van dit recept heb je een blender nodig die ijsblokjes kan vermalen. Heb je geen krachtige blender? In de supermarkt kun je ook kant en klaar crushed ijs kopen. Doe de limoenade – als deze klaar is – in een glazen pot en voeg daar een flinke hoeveelheid crushed ijs aan toe. Draai de deksel op de pot en schud deze flink. Je krijgt dan een beetje hetzelfde effect als dat je het in een blender zou maken.

Als je in dit drankje de honing weglaat en gecondenseerde kokosmelk gebruikt is het zowel vegan als lactosevrij.

wat heb je nodig?

 • 400 milliliter water

 • 4 biologische limoenen

 • honing naar smaak

 • 2 tot 3 eetlepels gecondenseerde (kokos)melk

 • flinke hoeveelheid ijsblokjes of crushed ice

 • optioneel: verse munt

Hoe maak je het?

 • Was en boen de limoenen schoon want je gaat ook de schil gebruiken. Snijd de limoenen in stukjes.
 • Doe de limoenen in een blender samen met het water, gecondenseerde melk en eventueel honing en muntblaadjes.
 • Maal de limoenen helemaal fijn tot er een groene puree ontstaat. Giet het mengsel door een zeef en vang het sap op. Druk met een lepel op de limoenpulp om al het sap eruit te krijgen. De pulp gooi je weg.
 • Proef het sap en voeg indien nodig nog honing of gecondenseerde melk toe. Het hoort fris/zurig te smaken met een vleugje zoet.
 • Doe het sap terug in de blender en voeg een flinke hoeveelheid ijsblokjes toe. Vermaal alles nu op de pulseer stand. Schenk het in mooie glazen en garneer met een extra schijfje limoen. Stop er een mooi rietje in!
 • Je kunt het drankje ook van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Maak dan het sap en zet dit in een fles in de koelkast. Vlak voor het serveren voeg je het ijs toe en maak je het drankje af.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE