Boekweit noedelsoep

Boekweit noedelsoep

Vroeger kon ik mezelf helemaal klem eten aan bamisoep. Je kent ze vast wel die kleine gele pakjes met een zakje olie en kruiden erbij. Ik maakte dit keer een gezondere en supersnelle variant, een boekweit noedelsoep. Lekker met stukjes kip en een hardgekookt eitje. Ideaal als snelle lunch of lichte avondmaaltijd.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 portie boekweitnoedels per persoon (deze zijn meestal per portie verpakt)
  • liter water
  • flinke eetlepel groentebouillonpoeder
  • gekookte of gerookte kip in reepjes gesneden
  • hardgekookte eitjes (1 per persoon)
  • sap van een halve citroen
  • scheutje sojasaus
  • scheutje Thaise vissaus
  • snufje vers gemalen zwarte peper
  • snufje gedroogde chilivlokken
  • groenten zoals, bosui, taugé en selderij om mee te garneren
  • gebakken uitjes

Hoe maak je het?

Kook de eieren hard en zet een soeppan met een liter water op. Voeg het bouillonpoeder, een scheutje sojasaus en Thaise vissaus aan het water toe. Breng het water aan de kook en laat de noedels in een paar minuten zacht worden. Het heeft maar heel even nodig en dan zijn ze al klaar.

Schep de noedels in een bord en schik daarop de reepjes kip en de partjes ei. Giet de warme bouillon er overheen en garneer met de bosui, taugé en selderij. Maak het af met zwarte peper, gedroogde chilivlokken en een kneepje citroensap. Bestrooi als laatste met wat knapperige gebakken uitjes en serveer er sambal bij als je dat lekker vind.

Ben je ook net zo gek op noedelsoep als ik? Dan is dit recept misschien ook wel iets voor jou!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*