Eetspiratie » Boekweit noedelsoep
Boekweit noedelsoep

Boekweit noedelsoep

Boekweit noedelsoep oftewel, soep met soba noedels. Soba noedels zijn wat donkerder van kleur, glad van structuur en ze hebben een beetje een nootachtige smaak. Ze zijn perfect voor koude noedelsalades maar ook heerlijk in een soep. Dit type noedel is van nature glutenvrij, lees wel altijd het etiket op de verpakking zodat je zeker weet dat het 100% gemaakt is van boekweit.

Boekweit is een zaad in plaats van een graan. Deze noedels hebben een nootachtige smaak en passen daarom goed in een Oosterse soep. Gebruik je graag sojasaus in de soep, let dan even op want sojasaus is niet glutenvrij. Tamari is een goed alternatief. En eet je niet glutenvrij ook dan smaakt deze soep overheerlijk.

Boekweit noedelsoep

Een goede noedelsoep valt of staat met de bouillon. Omdat dit een snelle versie van noedelsoep is heb ik een pot kippenbouillon gebruikt die je kunt aanlengen met water. In de winkel kun je tegenwoordig ook verse (houdbare) bouillon kopen zonder toevoegingen. Lees daarom altijd even het etiket om te kijken welke ingrediënten er in de bouillon zitten. Kijk vooral ook even naar hoeveel zout erin zit. Bouillonblokjes kun je ook gebruiken natuurlijk. In natuurvoedingswinkels (ook online) zijn er ook blokjes zonder gist en e-nummers te koop.

De vulling van de soep bepaal je zelf. Voeg groenten toe die jij lekker vindt. Dunne reepjes spitskool, prei, paksoi het kan er allemaal in. Maak je soep extra lekker met een halfzacht gekookt eitje en voeg stukjes (gerookte) kip toe. Verse kruiden zoals koriander, bieslook en selderij zijn altijd een goede aanvulling. Iets krokant mag natuurlijk ook niet ontbreken. Gebakken uitjes zijn altijd lekker als topping op je soep.

Boekweit noedelsoep

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Een snelle eenvoudige noedelsoep met boekweit noedels en kip.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 1 portie 1 boekweitnoedels per persoon (deze zijn per portie verpakt)

  • 1,5 liter 1,5 kippenbouillon

  • 2 theelepels 2 azijn

  • 1 stukje 1 kipfilet (per persoon)

  • 1 snufje 1 knoflookpoeder

  • halve halve citroen

  • 2 eetlepels 2 sojasaus of tamari

  • 1 theelepel 1 Thaise vissaus

  • 1 theelepel 1 sesamolie

  • 1 snufje 1 gedroogde chili flakes naar smaak

  • 1 1 bosui

  • verse kruiden: koriander/bieslook/selderij

Hoe maak je het?

  • Doe de kippenbouillon in een soeppan. Voeg azijn, citroensap, sesamolie, sojasaus, chili flakes en de Thaise vissaus toe.
  • Was de bosui en/of kruiden en snijd ze fijn. Kruid de kipfilets met peper, zout en knoflookpoeder, verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de filets bruin en gaar. Snijd daarna de kip in reepjes.
  • Proef de bouillon en breng eventueel extra op smaak met sojasaus en/of chili flakes. Leg de noedels in de bouillon en laat ze zacht worden. Dit duurt maar een paar minuten.
  • Schep de noedels in de kommen en giet de bouillon eroverheen. Maak af met reepjes kip, bosui en verse kruiden.

Aantekeningen

  • Ben je net als ik gek op soep? Dan is soto ajam (Indonesische kippensoep) ook een gerecht wat je lekker zult vinden. In dit gerecht worden vaak rijstnoedels gebruikt. Deze noedels zijn ook geschikt voor mensen die geen gluten verdragen.
    Kijk hier voor het recept.
  • Hou je van een beetje pit? Doe dan een beetje sambal in je soep! Kijk hier voor een recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE