Eetspiratie » Boekweit noedelsoep
Boekweit noedelsoep

Boekweit noedelsoep

Bamisoep, noedelsoep, ramen, er zijn heel veel namen voor deze lekkere soep. Er zijn ook ontelbaar veel verschillende soorten noedels. Het meest gebruik ik bamisoep noedels of woknoedels. Deze laat je kort wellen in warm water en ze zijn klaar voor gebruik. Nu had ik een pakje boekweit noedels in huis en maakte daar een lekkere boekweit noedelsoep van.

Ik schreef een artikel over verschillende soorten noedels. Welke gebruik je nu bij welk gerecht? Lees het artikel hier.

Boekweit noedels zijn van nature glutenvrij. Ze zijn gemaakt van een zaad in plaats van een graan. Deze noedels hebben een nootachtige smaak en passen daarom goed in een Oosterse soep. Lees wel altijd voor de zekerheid het etiket om er zeker van te zijn dat de noedels van het merk wat je in handen hebt 100% glutenvrij zijn. Bij sommige merken wordt boekweit gecombineerd met een graansoort waardoor de noedels niet meer glutenvrij zijn.

Let op! Sojasaus is NIET glutenvrij. Je kunt als alternatief tamari gebruiken of je laat het gewoon weg. Gebruik een snufje zout om het op smaak te brengen. In dit artikel lees je meer over alternatieven voor sojasaus.

Bouillon voor noedelsoep

Een goede noedelsoep valt of staat met de bouillon. Omdat dit een snelle versie van noedelsoep is heb ik een pot kippenbouillon gebruikt die je kunt aanlengen met water. In de winkel kun je tegenwoordig ook verse (houdbare) bouillon kopen zonder toevoegingen. Lees daarom altijd even het etiket om te kijken welke ingrediënten er in de bouillon zitten. Kijk vooral ook even naar hoeveel zout erin zit. Bouillonblokjes kun je ook gebruiken natuurlijk. In natuurvoedingswinkels (ook online) zijn er ook blokjes zonder gist en e-nummers te koop.

De vulling van de soep bepaal je zelf. Voeg groenten toe die jij lekker vindt. Dunne reepjes spitskool, prei, paksoi het kan er allemaal in. Maak je soep extra lekker met een halfzacht gekookt eitje en voeg stukjes (gerookte) kip toe. Verse kruiden zoals koriander, bieslook en selderij zijn altijd een goede aanvulling. Iets krokant mag natuurlijk ook niet ontbreken. Gebakken uitjes zijn altijd lekker als topping op je soep.

Boekweit noedelsoep

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse recepten, SoepenKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Een snelle eenvoudige noedelsoep met boekweit noedels en kip.

Ingrediënten

  • 1 portie boekweitnoedels per persoon (deze zijn per portie verpakt)

  • 1,5 liter kippenbouillon

  • 2 theelepels azijn

  • 1 stukje kipfilet (per persoon)

  • 1 snufje knoflookpoeder

  • halve citroen

  • 2 eetlepels sojasaus of tamari

  • 1 theelepel Thaise vissaus

  • 1 theelepel sesamolie

  • 1 snufje gedroogde chili flakes naar smaak

  • 1 bosui

  • verse kruiden: koriander/bieslook/selderij

Hoe maak je het?

  • Doe de kippenbouillon in een soeppan. Voeg azijn, citroensap, sesamolie, sojasaus, chili flakes en de Thaise vissaus toe.
  • Was de bosui en/of kruiden en snijd ze fijn. Kruid de kipfilets met peper, zout en knoflookpoeder, verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de filets bruin en gaar. Snijd daarna de kip in reepjes.
  • Proef de bouillon en breng eventueel extra op smaak met sojasaus en/of chili flakes. Leg de noedels in de bouillon en laat ze zacht worden. Dit duurt maar een paar minuten.
  • Schep de noedels in de kommen en giet de bouillon eroverheen. Maak af met reepjes kip, bosui en verse kruiden.

Aantekeningen

  • Ben je net als ik gek op soep? Dan is soto ajam (Indonesische kippensoep) ook een gerecht wat je lekker zult vinden. In dit gerecht worden vaak rijstnoedels gebruikt. Deze noedels zijn ook geschikt voor mensen die geen gluten verdragen.
    Kijk hier voor het recept.
  • Hou je van een beetje pit? Doe dan een beetje sambal in je soep! Kijk hier voor een recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

13 − 9 =