Eetspiratie » BBQ » Pagina 3

BBQ

Of je nu vlees wilt grillen, de voorkeur geeft aan vegetarisch of vegan, hier vind je heerlijke inspiratie voor de BBQ.

Piri piri saus

Piri piri saus

Piri piri saus, (of peri peri saus), een pittige saus die zijn oorsprong vindt in de Portugese en Afrikaanse keuken. Pepers gecombineerd met azijn, citroensap en specerijen. Niet te vergelijken met een sambal, want de smaak van piri piri is weer net iets anders. De pepers en/of paprika worden eerst […]

Aardbeien sambal

Sambal stroberi (aardbeien sambal)

Sambal stroberi (aardbeien sambal). Ja, je leest het goed! Sambal met aardbeien. Soms probeer je weleens wat en deze sambal leek me wel zoet, pittig en fris. Lekker bij zomerse gerechten en bij de barbecue. Aardbeien sambal is niet iets wat ik heb verzonnen. Het bestaat echt maar je komt […]

Satésaus/pindasaus zonder pinda's

Satésaus/pindasaus zonder pinda’s

Satésaus/pindasaus zonder pinda’s. Waarom zou je een satésaus/pindasaus zonder pinda’s willen maken? Nou heel simpel, mijn dochter kan vanwege een allergie geen pinda’s eten. Maar ze is wel gek op saté en ik wilde haar graag laten proeven hoe dat smaakt met satésaus. Laatst aten we gado gado en ook […]

Thaise saté

Thaise saté

Thaise saté, een recept wat nog ontbrak op mijn website. Deze saté smaakt totaal anders als bijvoorbeeld de Indische variant die met ketjap wordt gemaakt. De saté heeft qua smaak veel weg van curry. De basis van dit recept is dan ook gele currypasta. Hierdoor is je saté snel klaar […]

Griekse kipspiesjes

Griekse kipspiesjes

Griekse kipspiesjes van de barbecue, een soort saté maar dan net even anders. Je kent het misschien ook wel als souvlaki, dit is geroosterd vlees op een stokje. Voor dit recept gebruik je kip met lekkere mediterrane kruiden. Wil je de Indische sateetjes een keertje afwisselen of wil je een […]

Souvlaki

Souvlaki

Souvlaki, een gerecht dat we veel aten tijdens onze vakantie op Corfu. Naast stifado en Griekse salade was dit een van de meest populaire gerechten die daar geserveerd werden. Souvlaki is gekruid vlees op een stokje wat wordt bereid op de barbecue of grill. Je kunt dit bereiden met verschillende […]

Varkensspiesjes met kruidige rub en barbecuesaus

Varkensspiesjes met kruidige rub en barbecuesaus

Sinds ik mijn saté barbecue heb ben ik heel actief aan de slag gegaan met het bedenken van verschillende soorten recepten. Roosteren op een saté barbecue is namelijk helemaal niet veel werk. Vroeger vond ik barbecueën altijd een heel gedoe, nu draai ik mijn hand er niet meer voor om. […]

Saté pentol (saté voor gehakt)

Saté pentol (saté van gehakt)

Saté pentol (saté van gehakt). Kleine gehaktballetjes op een stokje die je roostert op de (saté)barbecue. Deze saté (ook wel saté pentul genoemd) is weer eens iets anders dan de bekende kipsaté met satésaus. Het fijne van dit recept is dat bijna iedereen het lust, het is makkelijk te maken […]

Saté van de saté barbecue

Saté van de saté barbecue

Saté van de saté barbecue, de lekkerste manier om saté te bereiden. Iedereen die ook maar een beetje Indische/ Indonesische roots heeft zal in zijn schuur een saté barbecue hebben staan. Dit is namelijk is namelijk een onmisbaar item in de Indofood keuken. Maar wat is er nu zo speciaal […]

Yakitori (Japanse kipsaté)

Yakitori (Japanse kipsaté)

Yakitori (Japanse saté). Tijdens een sushi avondje in een restaurant at ik weer eens yakitori, oftewel Japanse kipsaté. Deze kleine spiesjes wilde ik thuis ook eens gaan maken. Kenmerkend voor dit gerecht is de grillsmaak en daarom kun je deze saté dus heel goed op een (saté)barbecue bereiden.

Griekse salade

Griekse salade

Griekse salade, een klassieke salade met kleurrijke verse ingrediënten. Een maaltijd op zichzelf, die het lekkerst is op warme zomerse dagen. Maar ook een heerlijk bijgerecht bij gegrild vlees of Griekse stifado (stoofvlees). Traditioneel wordt de salade geserveerd met (plat)brood. Je kunt deze salade naar eigen smaak en wens aanpassen.

Mini kipburgertjes

Mini kipburgers

Mini kipburgers, lekker op de grillpan, uit de koekenpan of van de barbecue. Kleine burgertjes die heerlijk zijn in een pita, wrap of als borrelhapje. Zelfs koud kunnen ze prima in de lunchtrommel. Ook is het een leuk feestelijk hapje of voorafje als je de burgertjes op een klein broodje […]