Bananenbrood of is het toch een cake? Na een hele hoop bananenbroden te hebben gebakken, ben ik eindelijk tevreden met dit recept. Hoe je het ook wilt noemen, maakt niet uit. Het is gewoon lekker! Ideaal als tussendoortje, handig om in je lunchtrommel te stoppen en ik eet het zelfs […]
Bakrecepten
De recepten in deze categorie hebben één ding gemeen, ze worden allemaal bereid in de oven. Bekijk hier eenvoudige bakrecepten voor brood, cakes, spekkoek, koekjes en taart.
Gebakjes met gele kokosroom
Ik ben geen gebakliefhebber maar zo af en toe heb ik zin in een heel klein gebakje of taartje. Uit nieuwsgierigheid wilde ik proberen om banketbakkersroom te maken met kokosmelk. Het is echt heel erg lekker geworden! Ik maakte mini gebakjes met gele kokosroom. De room serveer ik in zelfgemaakte […]
Peer chocoladecake
Peer chocoladecake, een verassend lekkere cake. Ik zag ooit een recept van Nigella van een perencake met chocolade en ik kon me heel goed voorstellen dat dit een lekkere combinatie zou zijn. Nigella zou Nigella niet zijn als ze geen heel pakje boter en een pak suiker in haar cake […]
Ontbijtcakejes met havermout
Ontbijtcakejes met havermout, makkelijk te maken en ideaal voor een drukke ochtend. In de ochtend is het al druk genoeg. Hoe handig is het als je iets kunt pakken en opeten? Dat kan dus met deze ontbijtcakejes. Deze zijn perfect voor havermout liefhebbers en de snelle ontbijters.
Worstenbroodjes
Worstenbroodjes, mijn quilty pleasure. Ik beken, ik eet mijn hele leven al worstenbroodjes. Maar dat mag ik want ik kom uit Brabant en daar hebben we de lekkerste! Worstenbroodjes kun je altijd eten. Ik at ze vroeger als ontbijt, als lunch, tussendoortje of late night snack. Het liefst dip ik […]
Spekkoek
Spekkoek, (lapis legit) bakken doe je niet ‘even’. Het is een hele klus waar je bijna een halve dag mee bezig bent. Dit is dus erg leuk als je een keer in de bakmodus staat en je ergens een vrije dag of een vrij weekend hebt. En je kunt geen […]
Flammkuchen
Flammkuchen, dun gebakken brooddeeg met een laagje crème fraiche, ui en spekjes. Op deze tarte flambée (een ander woord voor flammkuchen) zijn al veel variaties gemaakt. Het heeft op het eerste oog iets weg van een pizza maar dat is niet vergelijkbaar. Een flammkuchen is rechthoekig en lijkt qua smaak […]
Simpele clafoutis met kersen
Simpele clafoutis met kersen. Er zijn weer volop kersen! Jammer dat ik kersen niet rechtstreeks van de fruitschaal kan eten, ik ben er allergisch voor. Bevroren kersen kan ik beter verdragen dan de verse variant. Maar, ik kan wel kersen eten als ze verwarmd zijn geweest. Dus heb ik ze […]
Dadelbroodje
Dadelbroodje, een lekker zoet tussendoortje. Dit brood is een soort kruising tussen een bananenbrood, een krentenbol en een cake, maar dan in de vorm van een broodje. Makkelijk te maken en in plakken in te vriezen. Handig voor mealprep, in je luchtrommel of zelfs als snel ontbijt op de dagen […]
Speltbrood
Speltbrood zelf maken is heel eenvoudig. Je hebt niet veel ingrediënten nodig om een lekker brood te maken. Niets ruikt lekkerder dan een versgebakken brood, een geur waar ik persoonlijk heel blij van word. Het is ook moeilijk om te wachten tot het brood is afgekoeld en je hem kunt […]
Ontbijtcake
Ontbijtcake, een kruising tussen ontbijtkoek en cake. Geen ingewikkeld recept maar gewoon een simpel baksel wat je even snel kunt maken en binnen een paar minuten in de oven hebt staan. Deze cake was eigenlijk een uitprobeersel op verzoek van mijn dochter en toevallig pakte het goed uit. Iedereen weet […]
Crumble
Crumble, of krokante kruimels, ik ben er gek op. Een crumble is een krokante topping gemaakt van een deegje dat bestaat uit bloem en boter. Misschien ken je het van appelkruimel taart. Maar deze lekkere krokante kruimels kun je op veel meer manieren serveren. Het is lekker op yoghurt of […]