Aziatische recepten en wokgerechten

Op Eetspiratie vind je voornamelijk recepten uit de Indonesische en Indische keuken. Naast deze recepten deel ik ook recepten uit de Chinese, Thaise, Koreaanse en Japanse keuken. Deze recepten heb ik verzameld in de categorie ‘Aziatische recepten en wokgerechten’.

Nasi goreng tuna (tonijn)

Nasi goreng tuna (tonijn)

Heb je in je voorraadkast nog een verdwaald blikje tonijn staan? Nou, daar kun je iets heel lekkers mee maken! Nasi goreng tuna (tonijn) is niet alleen erg lekker, het is simpel en vriendelijk voor je portemonnee. Zo komt dat blikje vis goed van pas. Samen met wat ingrediënten uit […]

Kip cashew

Kip cashew

Kip cashew, malse kip met paprika en knapperige cashewnoten. Een snel en simpel gerecht. Het is makkelijk voor een drukke dag of voor als je even geen Eetspiratie hebt! Ik maak van dit gerecht een grotere hoeveelheid. Wat overblijft kun je de volgende dag serveren in een omelet. Dit gerecht […]

Oosterse gevulde omelet

Oosterse gevulde omelet

Oosterse gevulde omelet, een supersnel en lekker (vegetarisch) gerecht. Dit gerecht staat binnen een kwartiertje op tafel (als je een beetje snel snijdt). Het kan ook doorgaan voor een lichte avondmaaltijd op een drukke dag. En wil je er toch graag vlees bij, bak dan wat stukjes kip mee.

Oosterse gember bosui olie

Oosterse gember bosui olie

Oosterse gember bosui olie, oftewel scallion oil. Wat jullie misschien nog niet van mij weten is dat er naast sambal nog een ingrediënt is wat ik heel erg lekker vind, namelijk: bosui! Bosui of lente-ui het maakt mij niet uit hoe het genoemd wordt, het is gewoon superlekker! Het is […]

Thais gehaktbrood met pindasaus (slowcooker)

Thais gehaktbrood met pindasaus uit de slowcooker

Thais gehaktbrood met pindasaus uit de slowcooker. Ja hoor, het is weer tijd voor een gehaktbrood recept! Ik had namelijk pas vier gehaktbrood recepten op Eetspiratie staan dus er kon er nog wel eentje bij. Ik kan het iedereen aanraden om regelmatig een gehaktbrood op tafel te zetten. Het is […]

Chinese bosui pannenkoekjes

Chinese bosui pannenkoekjes

Chinese bosui pannenkoekjes. Bosui of lente-ui, het is maar hoe je het wilt noemen. Ik noem het altijd bosui en het is voor mij (net als sambal) een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Wat mij betreft kun je overal bosui bij eten. Bosui geeft kleur en pit aan je gerecht. […]

Thaise zoete chilisaus

Thaise zoete chilisaus

Thaise zoete chilisaus is een variant op sweet chilisaus. Iedereen kent de lekkere zoete saus die vaak bij loempia’s geserveerd wordt. Door de toevoeging van Thaise vissaus en sojasaus krijgt deze saus een diepere en vollere smaak wat ik persoonlijk net iets lekkerder vind dan de zoete variant. De limoen […]

Macaroni goreng

Macaroni goreng

Macaroni goreng, opgebakken macaroni wat je eet met een pickle en een gebakken eitje. Vergelijkbaar met nasi goreng maar dan gebruik je in plaats van rijst elleboogjes pasta. Dit gerecht is geen verzinsel maar het is iets wat mijn moeder vroeger vaak maakte. Het is een bekend gerecht uit de […]

Smaakmakers uit de Thaise keuken

Smaakmakers uit de Thaise keuken

Smaakmakers uit de Thaise keuken. Naast de Indische en Indonesische keuken ben ik ook gek op de Thaise keuken. De Thaise keuken is kleurrijk en bevat eigenlijk al mijn favoriete smaken en ingrediënten. In de Indische keuken is sambal een belangrijke smaakmaker, ik gebruik het dagelijks om mijn gerechten net […]

Boernkoolstamppot met tempeh

Boerenkoolstamppot met tempeh

Boerenkoolstamppot met tempeh, een verrassend lekkere combinatie. Tempeh heeft een hartige, beetje nootachtige smaak. Gecombineerd met ketjap geeft dit een beetje het idee van spekjes en jus, maar dan vegan. Daarnaast is tempeh gezond en vriendelijk voor je portemonnee. Vergeet dus boerenkool met spekjes en rookworst, tempeh it is!

Thaise saté

Thaise saté

Thaise saté, een recept wat nog ontbrak op mijn website. Deze saté smaakt totaal anders als bijvoorbeeld de Indische variant die met ketjap wordt gemaakt. De saté heeft qua smaak veel weg van curry. De basis van dit recept is dan ook gele currypasta. Hierdoor is je saté snel klaar […]

Pittige kipsalade

Pittige kipsalade

Pittige kipsalade, een lekkere en simpele salade met gemarineerde kip en veel groenten. Door de weeks maak ik regelmatig een grote schaal met een salade of een ander soort schotel. Ik kijk wat ik in huis heb en maak daar een gerecht mee. Ik snijd de groenten in verschillende vormen, […]