Vietnamees stoofvlees uit de slowcooker – Bo Kho, een heerlijke aromatische runderstoofpot. Als je gek bent op stoofgerechten dan is dit zeker een recept dat je een keer moet proberen. Het is niet vergelijkbaar met andere stoofvleesgerechten. Dit gerecht zit een beetje tussen een soep en stoofpot in. Net als […]
Aziatische recepten en wokgerechten
Op Eetspiratie vind je voornamelijk recepten uit de Indonesische en Indische keuken. Naast deze recepten deel ik ook recepten uit de Chinese, Thaise, Koreaanse en Japanse keuken. Deze recepten heb ik verzameld in de categorie ‘Aziatische recepten en wokgerechten’.
Tofu van kikkererwten
Tofu van kikkererwten, ook wel Birmese tofu genoemd. Het is ‘officieel’ geen tofu, want het is niet gemaakt van sojabonen. Toch wordt het wel tofu genoemd. Je kunt dit heel eenvoudig zelf maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Het is een beetje vergelijkbaar met het […]
Babi pangang saus
Babi pangang saus, een zoetzure saus die je serveert bij geroosterd varkensvlees zoals buikspek. Dit bekende gerecht is erg geliefd en het meest besteld bij Chinese restaurants. Op internet zijn er verschillende recepten te vinden voor babi pangang. Het is geen authentiek Chinees of Indonesisch gerecht, maar een gerecht dat […]
Romige wortelsoep – makkelijk recept
Romige wortelsoep – makkelijk recept en staat binnen iets meer dan een half uurtje op tafel. Wortels of winterpeen heb ik standaard in huis. Ik gebruik ze voor allerlei recepten en in veel gerechten is wortel een basis ingrediënt. En wat doe je als je nog heel veel wortels hebt […]
Knoflookchampignons
Knoflookchampignons, een heerlijk en eenvoudig gerecht bomvol smaak. Als je een knoflookliefhebber bent dan is dit recept een aanrader. Hartige champignons, gebakken met knoflook en kruiden. Een simpel gerechtje met weinig ingrediënten. Als je eenmaal weet hoe je champignons goed kunt bereiden dan ga je ze vaker gebruiken in je […]
Champignon rendang
Champignon rendang, een heerlijk stoofgerecht waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Rendang is een traditioneel gerecht uit Indonesië. De meest bekende versie is die met rundvlees. Je kunt van allerlei ingrediënten een rendang maken, zo ook van champignons. Ze absorberen goed de smaken van kruiden en […]
Thaise romige pompoencurry met noedels
Thaise romige pompoencurry met noedels, een verrassend gerecht dat je echt ‘moet’ proeven! Als je een liefhebber bent van pompoen en weleens iets anders wilt dan de gebruikelijke pompoensoep of geroosterde pompoen, dan is dit gerecht een absolute aanrader. Het is makkelijk te maken en de oven doet het meeste […]
Wrap loempia’s
Wrap loempia’s, het klinkt een beetje gek. Maar als je het geproefd hebt, weet ik zeker dat je het vaker op tafel gaat zetten. Gewone loempia’s (bijvoorbeeld Vietnamese loempia’s) maken is op zich niet moeilijk, maar het is niet een klusje dat je even snel doet op een doordeweekse dag. […]
Tofusoep met noedels en Chinese kool
Tofusoep met noedels en Chinese kool, een simpele soep met lekkere Aziatische smaken. Zachte blokjes tofu in een smaakvolle bouillon met knapperige stukjes kool. Voeg de toppings toe die jij lekker vindt. Verse kruiden, pittige chili olie, stukjes gefrituurde knoflook of zoetzure pepertjes, het kan allemaal.
Chow mein – gebakken noedels
Chow mein – gebakken noedels uit de wok. Een gerecht dat makkelijk te maken is en bij veel mensen in de smaak valt. Dit Aziatische gerecht is vergelijkbaar met de Indonesische variant, bami goreng. Groenten en/of vlees, tofu of garnalen, je kunt eraan toevoegen wat je lekker vindt. Ook zijn […]
Geraspte zoetzure komkommersalade
Geraspte zoetzure komkommersalade, mijn favoriete pickle bij de nasi goreng. Deze salade is voor mij onmisbaar bij een bord Indofood. De combinatie van gebakken rijst met de friszure smaak van de geraspte komkommer is heel erg lekker. Ook is de structuur verrassend en het is weer eens iets anders dan […]
Tempeh sambal
Tempeh sambal, een sambal gemaakt met stukjes gebakken gekruide tempeh. Dit is niet hetzelfde als het populaire gerecht sambal goreng tempeh, de variant met sticky reepjes omhult met ketjap manis. Deze sambal eet je als bijgerecht met rijst, nasi goreng of als topping op soep of zelfs een boterham met […]