Eetspiratie » Aardbeiensoep met muntsuiker
Aardbeiensoep

Aardbeiensoep met muntsuiker

Ja, je leest het goed, aardbeiensoep! Ik ben gek op aardbeien en soep dus je snapt dat ik dit recept van Hare Maristeit wel moest proberen. Dit knalroze soepje lijkt een beetje op een smoothie in een kom of op een smoothiebowl, maar het is echt een koud soepje ook wel bekend als strawberry soup. Ik heb er mijn eigen twist aangegeven door vlierbloesemsiroop te gebruiken, vooral omdat ik dat zelf erg lekker vind. Ik serveer er muntsuiker bij en het is extra lekker met een bolletje zelfgemaakt bananenijs. Zeker uitproberen dus!

Koude soep klinkt misschien een beetje gek maar in de zomer als het warm is, is dit natuurlijk erg lekker. Misschien heb je wel eens gazpacho gegeten, dit is een koud soepje van rauwe tomaat en komkommer. Hou je meer van zoet dan maak je aardbeiensoep!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram aardbeien (bewaar er een paar ter garnering)
  • 50 milliliter vlierbloesemsiroop
  • 200 milliliter water
  • bekertje zure room van 200 gram
  • klein bosje verse munt
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel honing (of meer naar smaak)
  • 2 eetlepels (kokosbloesem) suiker
  • optioneel: een bolletje bananenijs of roomijs

Hoe maak je het?

Maak de aardbeien schoon en haal de kroontjes eruit. Het snelst doe je dat met een dik rietje. Steek het rietje er aan de onderkant in en duw zo de kern met het kroontje eruit.

Aardbeien ontkronen
Handige tip!

Doe de aardbeien in de blender samen met de vlierbloesemsiroop, water, zure room, een flinke hand verse munt blaadjes, het sap van een halve limoen en de honing. Blend dit tot een mooie romige soep. Zet het in de koelkast voor minimaal twee uur zodat het goed koud kan worden, want koud is deze soep het lekkerst.

Maak ondertussen de muntsuiker door twee eetlepels (kokosbloesem)suiker met flink wat verse munt fijn te maken in een vijzel. Heb je geen vijzel dan kan het ook in een klein keukenmachientje. Bewaar de muntsuiker in een potje in de koelkast. Het blijft een paar dagen goed, en het is zo lekker!

Serveer de aardbeiensoep in een mooie kom of kleine glaasjes. Ik heb er een bolletje bananenijs in gedaan maar je kunt er ook een extra schep zure room of een bolletje roomijs in doen. Garneer met kleine stukjes aardbei en een schepje muntsuiker.

Strawberry soup

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.