Zoete aardappelsoep met tortillareepjes, een lekkere vullende soep met een krokante topping. Een ideaal gerecht voor een drukke doordeweekse dag of een lazy sunday. Deze soep serveer je met lekkere toppings zoals avocado, verse kruiden en het allerlekkerst zijn de gefrituurde tortillareepjes. Een soort van croutons, maar dan net even anders.
Dit recept is heel eenvoudig te bereiden en je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig. Het is te vergelijken met een goedgevulde tomatensoep. De zoete aardappel maakt de soep lekker dik en voedzaam. Je kunt eraan toevoegen wat je zelf lekker vindt. Het recept is volledig vegan/plantaardig.
Zoete aardappelsoep met tortillareepjes
Zoete aardappel is niet alleen lekker om frietjes van te maken maar het is ook een heerlijk ingrediënt voor een soep. Het is een kwestie van snijden, aanbakken, koken en pureren. In plaats van verse paprika kun je ook de diepvriesvariant gebruiken. Qua smaak merk je geen verschil tussen verse paprika of de paprika uit de diepvries.
Deze soep zou je ook in de slowcooker kunnen bereiden. De bereidingstijd op low is ongeveer 4 tot 6 uur. Als de aardappel zacht is, is de soep klaar. Schenk deze over in een soeppan en pureer het met een staafmixer (gedeeltelijk) glad.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
WIL JE DIT RECEPT DELEN?
Meer informatie over het delen van artikel van Eetspiratie of social media of op andere websites vind je hier:
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Deze pagina bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)