Eetspiratie » Krokante Spaanse kip met snelle aioli
Krokante Spaanse kip

Krokante Spaanse kip met snelle aioli

Spaanse kip? Maar Simoon, jij bent toch van het ‘Indofood’? Ja, dat klopt! Maar soms maak ik weleens een uitstapje naar een andere keuken. En toevallig ben ik gek op Ibiza. Na een aantal keer dat prachtige eiland bezocht te hebben kan ik wel zeggen dat ik de Spaanse keuken ook erg waardeer. Dit recept is verre van authentiek, het is meer een Spaanse stijl.

Er zit zelfs witte wijn in dit recept en dat terwijl ik nooit wijn drink of met wijn kook. De wijn zit in de marinade en de smaak is zo subtiel dat zelfs ik het lekker vind.

Bij deze krokante kip hoort aioli! Deze maak je met maar een paar ingrediënten. Samen met een paar lekkere gerechtjes maak je binnen no time een lekkere tapas lunch of borrelplank.

Krokante Spaanse kip met snelle aioli

Krokante Spaanse kip met snelle aioli

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 1 stem
Categorie: Lunch, Wereldkeuken, BorrelhapjesNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Krokante gekruide kip met een lekkere dip van zelfgemaakte aioli.

Kook modus

Als je de kookmodus aanstaat, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 700 gram kiphaasjes of kippendijen

  • 150 milliliter witte wijn

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 100 milliliter olijfolie

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • halve tot hele theelepel chiliflakes

  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie + extra voor de aioli

  • zout en peper naar smaak

  • 8 – 10 eetlepels paneermeel

  • 1 ei

  • 4 eetlepels mayonaise

  • 3 tenen knoflook

  • 2 eetlepels olie

Bereiding:

  • Meng in een grote schaal de witte wijn, olijfolie, komijn, tijm, chiliflakes, peterselie, knoflook, zout en peper. Doe de kiphaasjes of kippendijen in de marinade en zorg dat ze goed bedekt worden. Laat dit even (ongeveer 15 minuten) intrekken.
  • Kluts het ei in een kom en strooi het paneermeel op een bord.
  • Haal de stukjes kip door het ei en vervolgens door het paneermeel.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip hierin bruin en krokant.
  • Maak ondertussen de aioli door de mayonaise te mengen met 3 teentjes geraspte knoflook, peper, zout en een theelepel vers gehakte peterselie.Mini tapas lunch
  • Serveer de kip met de aioli en en maak er een lekkere borrelplank van.Krokante Spaanse kip

Aantekeningen

  • Serveer de krokante kip met een lekkere salade, tomaatjes, olijven, geroosterde paprika met geitenkaas en tortillachips. De volgende dag smaakt de kip ook prima op een broodje als lunch.
  • Wil je in plaats van een Spaans getinte borrelplank een Oosterse borrelplank maken? Klik dan hier voor inspiratie.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram en gebruik de hashtag #eetspiratie

Op zoek naar meer Eetspiratie?

Volg @eetspiratie op Pinterest

Zie meer van Eetspiratie op Facebook

Volg eetspiratie op Facebook

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT RECEPT DELEN?

Meer informatie over het delen van artikel van Eetspiratie of social media of op andere websites vind je hier:

Recepten delen

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Deze pagina bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)